Duhovni izvor

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji

Duhovna linija Učiteljev OM Sri Alahkpuriji Siddha Pith Parampara, kateri pripada Joga v vsakdanjem življenju, izhaja iz Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpurijija, enega od velikih modrecev satja loke, najvišje kozmične ravni absolutne resnice. Legendarni duhovni Učitelj s Himalaje, se, kot pravijo ljudje, po svoji volji materializira in dematerializira. Sedem rišijev, zaščitnikov sveta, biva na zemlji že tisoče let, enkrat v vidni, drugič v nevidni obliki. Njihova starost je neznana in obliko svojega telesa so sposobni zamenjati po svoji volji.

Paramyogeshwar Svayambhu Sri Devpuriji

Pri kraju Surya Kund v bližini himalajskega Satopantha, na višini 4500 m, še vedno obstaja votlina, v kateri je Sri Devpuriji meditiral in imel vizijo Sri Alakhpurijija. Tam je prejel Sri Alakhpurijijev blagoslov za prebujanje vseh lastnosti Boga Šive v sebi. Sri Devpurijija zato spoštujemo kot inkarnacijo ali utelešenje Šive.

Parabrahm Bhagavan Sri Dip Narayan Mahaprabhuji

Bhagavan Sri Dip Narayan Mahaprabhuji, učenec in naslednik Sri Devpurijija je bil utelešenje ljubezni, milosti in modrosti. Živel je v Rajasthanu od 1828. do 1963. leta. Bistvo njegovega učenja je: "Ljubi vsako živo bitje vsaj toliko, kot ljubiš sebe". Rojen je bil kot razsvetljena duša in njegovo življenje je bilo polno čudežev, o katerih ljudje pričajo še danes. Zgodbe o Mahaprabhujijevem rojstvu, življenju in učenju so zbrane v knjigi Lila Amrit.

Hindu Dharmsamrat Paramhans Sri Swami Madhavanandaji

Hindu Dharmsamrat Paramhans Sri Swami Madhavanandaji je prenesel Mahaprabhujijevo svetlobo celemu svetu. Kot učenec Sri Mahaprabhujija je dosegel blagoslovljeno stanje spoznanja boga skozi popolno predanost in služenje svojemu Učitelju. Njegovo življenje v popopolni predanosti bogu in služenju vsem živim bitjem je zgled in navdih vsem, ki so ga srečali, njegove meditacije in molitve so namenjene dobrobiti celega sveta.

Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda (Vishwaguruji) je naslednik Paramhans Swami Madhavanande. Kot mladenič je v začetku 70. let 20. stoletja prišel na Zahod, kjer je zasnoval sistem Joga v vsakdanjem življenju in sporočilo joge tako razširil po svetu. Svoje življenje je posvetil humanitarnemu delu, lajšanju človeškega trpljenja in skrbi za planet Zemljo. Za svoje delo je prejel mnogo nagrad in priznanj širom sveta. Velja za resničnega ambasadorja miru.