Gurupurnima 2016

POSLANICA OB GURUPURNIMI 2016

 

Sri Alakhpuriji Bhagwan ki Jay
Sri Deveshwar Mahadeva ki Jay
Sri Deep Narayan Mahaprabhuji Bhagwan ki Jay
Sri Swami Madhavanandaji Sadgurudeva ki Jay
Sat Sanatan Dharma ki Jay

Blagoslovljene duše, drage bhakte, ob vzvišenem dogodku svete Gurupurnime, vam pošiljam blagoslov OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampare.

Kot veste, je Gurupurnima izrednega pomena za duhovni razvoj. Gurupurnima je dan razsvetljenja, ko se je sončna svetloba prvič dotaknila zemeljskih tal. Je dan inkarnacije Bhagvan Ved Vjase, ki je zapisal Vede. Gurupurnimo praznujemo v njegovo slavo in v slavo njegovih naslednikov ter vseh duhovnih Učiteljev in naše duhovne linije OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara, z namenom, da vsi duhovni iskalci z blagoslovom svojega duhovnega Učitelja pridobijo Svetlobo Znanja, ki vodi do razsvetljenja.

Dragi duhovni iskalci in sadhake, ob Gurupurnimi učenci predajo sadove svoje sadhane svojemu učitelju, da pridobijo njegov blagoslov, ter hkrati oblikujejo novo sankalpo za svoj duhovni razvoj. Ne glede na to, po kateri duhovni poti hodite, na ta dan Gurupurnime molim k Vsemogočemu Bogu Šivi, učitelju vseh učiteljev, ki je na Zemljo prinesel znanost in svetlobo joge, z blagoslovom OM Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampare za vaš duhovni razvoj, dobro zdravje in usmerjenost vaše sadhane. Nikoli ne dovolite dvomom, da vstopijo v vašo sadhano. Ne prekinite svoje sadhane, naj teče nemoteno.

Kot vsako leto, bom tudi letos ob Gurupurnimi v Jadanu, v Indiji, kamor prihaja tisoče bhakt, da bi na ta dan počastili našo Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Paramparo, hkrati pa se bo Gurupurnima praznovala na satsangih v naših ašramih po vsem svetu.

Vsi ste v mojem srcu, v mojih mislih in molitvah. Drage bhakte, bratje in sestre, blagoslavljam vas v imenu Gurupurnime.


Vaš, Paramhans Sami Maheshwarananda