DUNAJ, 19. avgust 2023 – Ustanovitelj in avtor sistema Joga v vsakdanjem življenju Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwaranandaji, znan kot Vishwaguruji, ob Svetovnem dnevu humanitarnosti praznuje več kot 50 let služenja človeštvu. Milijoni učencev in tečajnikov v centrih ter ašramih Joge v vsakdanjem življenju po vsem svetu nesebično sledijo začrtani poti humanitarnosti in prispevajo k uresničevanju namenskih projektov, skladnih s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov.

Med drugimi so tudi različni projekti v Indiji:

Zbiranje deževnice
Pobuda za zbiranje deževnice v puščavskih območjih je usmerjena v zmanjševanje revščine ter zagotavljanje zanesljive oskrbe z vodo nekaterim najbolj oddaljenim prebivalcem na podeželju v Rajasthanu, ki jih že leta pesti huda suša. Projekt uporablja tradicionalne tehnike zbiranja deževnice, s čimer vzpostavlja trajnostni model prenosljiv na območja, prizadeta zaradi suše po vsem svetu.

 

Bolnišnica Sri Swami Madhavananda Austria
Projekt bolnišnice Sri Swami Madhavananda Austria v Indiji nudi sočutno oskrbo bolnikom ter spodbuja celostni pristop k zdravstveni oskrbi ter visoke standarde v zdravstvenem izobraževanju in raziskovanju. Cilj projekta je zagotavljati ustrezne zdravstvene storitve za lokalno prebivalstvo.

Hospital

Šola Jadan

Šola Shree Vishwa Deep Gurukul Senior Secondary Vidyalaya (šola Jadan) se nahaja v zvezni državi Rajasthan na severu Indije, v okrožju Pali, blizu vasi Jadan. Šola deluje v okviru ustanove Om Vishwa Deep Gurukul Swami Maheshwarananda Ashram Education & Research Centre - mednarodno središče učenja, ki temelji na načelih joge, ter je največji ašram Joga v vsakdanjem življenju v Indiji in na svetu.

Izobraževanje za ženske
Ašram Jadan ponuja izobraževalne programe za ženske. Diplomantke različnih izobraževalnih programov lahko delujejo kot svetovalke v svoji lokalni skupnosti na področjih otrokovega razvoja, higiene ter izobraževanja in razvoja deklet do njihove polnoletnosti.

Zavetišče za živali
Ašram je ustanovil več zavetišč za živali pod imenom Om Shree Deveshwar Mahadev Gaushala, ki zagotavlja bivalne pogoje in veterinarsko oskrbo za več sto brezdomnih in bolnih živali.

Om Shree Deveshwar Mahadev Gaushala

Obnova gozdov
Ašram v Jadanu zasleduje dolgoročni cilj glede obnove gozdov. Do sedaj je bilo z namenom ozelenjevanja puščave posajenih preko 200.000 dreves.


Vishwaguruji pogosto pravi: "Roke, ki pomagajo, so dragocenejše od rok, sklenjenih v molitvi", kar je tudi moto letošnjega Svetovnega dneva humanitarnosti.

Ekipa za odnose z javnostjo YIDL: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..  Za dodatne informacije obiščite: www.yogaindailylife.org