Ustanovitelj Sistema Joga v vsakdanjem življenju Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwaranda – Vishwaguruji je med 30. majem in 3. junijem 2019 gostoval v Sloveniji, kjer je obiskal več centrov Joge v vsakdanjem življenju, sodeloval na konferenci na ljubljanski Fakulteti za družbene vede in vodil seminar v Novem mestu.

seminar nm7

Turnejo je začel v četrtek, 30. maja z obiskom Društva Joga v vsakdanjem življenju Maribor. Isti dan zvečer je imel v ljubljanskem centru Joge v vsakdanjem življenju satsang (duhovno predavanje), ki so se ga udeležili učenci joge iz vse Slovenije in sosednjih držav. V petek, 31. maja je bil glavni govornik na konferenci Zveze joga društev Slovenije “Narod, kultura, izročilo in vizija”, ki je potekala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Drugi govorniki so bili dr. Igor Lukšič, Vasja Vidic, Marija Kočevar in dr. Dejan Dinevski.

Isti dan zvečer se je v Novem mestu pričel mednarodni seminar Joge v vsakdanjem življenju, posvečen 30. obletnici Sistema Joga v vsakdanjem življenju v Sloveniji. Kot gost je na uvodnem delu seminarja spregovoril Ekselenca Param Jit Mann, veleposlanik Republike Indije v Slovenij. Udeležence je pozdravil tudi Jože Sraka, predsednik Zveze joga društev Slovenije. Vishwaguruji je v svojih predavanjih ponovno izpostavil pomen vadbe joge, tako asan (telesnih vaj), kot pranajame (tehnik dihanja) in meditacije. Po seminarju v Novem mestu, ki se je končal v nedeljo, 2. junija, je Vishwaguruji obiskal ašram Joge v vsakdanjem življenju Novo mesto, nato pa se je odpravil v Novo Gorico. Tam je v družbi župana Klemna Miklaviča odprl nove prostore Društva Joga v vsakdanjem življenju, ki se nahajajo v centru mesta. Nova Gorica je rojstni kraj slovenskega swamija Yogesh Purija, ki je arhitekt Om Ašrama v Jadanu v Indiji. Vishwaguruji je izkoristil priložnost in razložil, kako je Yogesh Puri posvetil svoje življenje gradnji ašrama.

V ponedeljek, 3. junija je Vishwaguruji obiskal drevo miru v Novi Gorici, ki ga je skupaj z podžupanjo Darinko Kozinc posadil leta 2010. Nato pa obiskal še center Joge v vsakdanjem življenju Koper in ga ob tej priložnosti poimenoval “Sri Alakhpuriji Ashram”. Program se je nadaljeval in sklenil zvečer, s satsangom v ljubljanskem ašramu.

Celoten članek z galerijo je objavljen na strani Joga v vsakdanjem življenju Slovenija 

seminar nm7seminar nm7seminar nm7seminar nm7seminar nm7seminar nm7